Πώς το ανοξείδωτο γίνεται;

July 22, 2022
τελευταία εταιρεία περί Πώς το ανοξείδωτο γίνεται;

Πρώτες ύλες

 

Το μέταλλο ανοξείδωτου διαμορφώνεται όταν λειώνουν από κοινού τις πρώτες ύλες του νικελίου, του σιδηρομεταλλεύματος, του χρωμίου, του πυριτίου, του μολυβδαίνιου, και άλλα. Το μέταλλο ανοξείδωτου περιλαμβάνει ποικίλα βασικά χημικά στοιχεία που, όταν λιώνονται μαζί, δημιουργούν ένα ισχυρό κράμα.

Διαφορετικά ποσοστά του στοιχείο-σιδήρου, του νικελίου, του χρωμίου, του μολυβδαίνιου, και του άνθρακα ανοξείδωτου (μεταξύ άλλων) — καθορίστε τον τύπο ανοξείδωτου. Η αναλογία του σιδήρου σε άλλα υλικά έχει επιπτώσεις στο πόσο ισχυρό το προστατευτικό στρώμα οξειδίων είναι, πόσο ανθεκτικό το μέταλλο είναι στις συγκεκριμένες καυστικές ουσίες, και μερικές άλλες μηχανικές ιδιότητες (σκληρότητα, σημείο τήξης, συντελεστής κουράς, κ.λπ.).

Αυτές οι διαφορετικές αναλογίες των τμημάτων ανοξείδωτου παράγουν τους διαφορετικούς τύπους κραμάτων ανοξείδωτου. Κάθε μοναδικός συνδυασμός αναφέρεται ως ένας «βαθμός» ανοξείδωτου χάλυβας-τέτοιοι ως βαθμό 304 ανοξείδωτο, βαθμολογεί 316 ανοξείδωτα, ή βαθμολογεί το ανοξείδωτο 420.

Διαδικασία παραγωγής

 

Κατ' αρχάς, κατά κατασκευή του ανοξείδωτου, την κατασκευαστής πρέπει να καθορίσει ακριβώς ποιο τύπο ανοξείδωτου θέλουν να κάνουν. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο βαθμός ανοξείδωτου που θέλουν να κάνουν έχει επιπτώσεις στην αναλογία των υλικών ανοξείδωτου που θα είναι παρούσα στο μίγμα, όπως ο σίδηρος, ο άνθρακας, το νικέλιο, κ.λπ. Αυτές οι αναλογίες είναι όχι πάντα ακριβής-μερικές φορές, είναι σε μια σειρά λόγω του αναπόφευκτου κινδύνου διαφοράς στην αγνότητα κάθε στοιχείου στο μίγμα.

 

Μόλις μαζευτούν οι πρώτες ύλες, το υπόλοιπο της διαδικασίας παραγωγής ανοξείδωτου μπορεί να αρχίσει.

 

  • Τήξη των πρώτων υλών. Τα διαφορετικά υλικά ανοξείδωτου τοποθετούνται σε έναν φούρνο (χαρακτηριστικά ένας ηλεκτρικός φούρνος για τις σύγχρονες εφαρμογές κατασκευής ανοξείδωτου) και θερμαίνονται στο σημείο τήξης τους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει οπουδήποτε μεταξύ 8 και 12 ώρες μόλις το μέταλλο είναι λειωμένο, η κατασκευή ανοξείδωτου μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

 

  • Αφαίρεση της περίσσειας άνθρακα. Το λειωμένο υλικό που τοποθετείται σε ένα κενό σύστημα εξανθράκωσης οξυγόνου (VOD) ή εξανθράκωσης οξυγόνου αργού (AOD) για να αφαιρέσει την περίσσεια άνθρακα. Ανάλογα με πόσο ο άνθρακας αφαιρείται, αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρότυπα ή μια low-carbon παραλλαγή κράμα-για το παράδειγμα, 304 εναντίον του ανοξείδωτου 304L. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εκτατή δύναμη και τη σκληρότητα του τελικού προϊόντος.

 

  • Συντονισμός ή ανακάτωμα. Για να βοηθήσει να καθορίσει με ακρίβεια την ποιότητα του τελικού προϊόντος, ο λειωμένος χάλυβας μπορεί να ανακατωθεί για να βοηθήσει να διανείμει ή/και να αφαιρέσει τα συγκεκριμένα τμήματα ανοξείδωτου από το μίγμα. Αυτό βοηθά να εξασφαλίσει ότι το ανοξείδωτο είναι ομοιόμορφης ποιότητας και θα ανταποκριθεί στις προδιαγραφές που απαιτούνται από το τέλος - χρήστες.

 

  • Διαμόρφωση του μετάλλου. Δεδομένου ότι το ανοξείδωτο αρχίζει να δροσίζει, τίθεται μέσω ποικίλης διαμόρφωσης διαδικασία-αρχικός με το καυτό κύλισμα ενώ ο χάλυβας είναι ακόμα επάνω από τη θερμοκρασία κρυστάλλωσής του. Οι βοήθειες καυτού κυλίσματος παίρνουν το χάλυβα σε μια τραχιά μορφή, και χρησιμοποιούνται συχνά για να δημιουργήσουν τα καταλύματα ή τις ανθίσεις του μετάλλου. Για να δημιουργήσει τις ανθίσεις μετάλλων ή τα καταλύματα των ακριβών διαστάσεων, το ανοξείδωτο μπορεί cold-rolled.

 

  • Θερμική επεξεργασία/ανόπτηση. Για να ανακουφίσει τις εσωτερικές πιέσεις και να αλλάξει τις μηχανικές ιδιότητες του ανοξείδωτου, μπορεί να ανοπτηθεί (θερμαμένος και δροσισμένος υπό τις ελεγχόμενες συνθήκες). Εάν ανοπτείται, ο χάλυβας μπορεί να πρέπει να αφαιρεσθεί τα άλατα έτσι το προστατευτικό στρώμα οξειδίων δεν συμβιβάζεται.

 

  • Κοπή και διαμόρφωση. Μετά από την ανοπτώντας διαδικασία, το ανοξείδωτο τίθεται μέσω ποικίλης κοπής και διαμόρφωση των διαδικασιών για να δημιουργήσει ένα ιδανικό τελικό προϊόν για την εφαρμογή. Οι συγκεκριμένες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για να κόψουν το ανοξείδωτο θα ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος και τη μορφή του καταλύματος/της άνθισης και του επιθυμητού τελικού προϊόντος. Παραδείγματος χάριν, ο χάλυβας μπορεί να κοπεί μηχανικά με τις μεγάλες ψαλίδες μετάλλων εάν κάνοντας τα παχιά μεταλλικά πιάτα. Εν τω μεταξύ, CNC η διάτρηση ή οι τέμνουσες μηχανές λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει τις μορφές από τα λεπτύτερα φύλλα μετάλλων.

 

  • Η εφαρμογή της επιφάνειας τελειώνει. Ο κατασκευαστής ανοξείδωτου μπορεί να εφαρμόσει τη διαφορετική επιφάνεια τελειώνει στα καταλύματα, τις ανθίσεις, ή τα καλώδια ανοξείδωτου τους πρίν στέλνει τους σε άλλους κατασκευαστές. Το συγκεκριμένο τέρμα που εφαρμόζεται θα ποικίλει ανάλογα με του χάλυβα προορισμένου χρήση-αλλά ένα από τα πιό κοινά τέρματα επιφάνειας αλέθει απλά κάτω από την επιφάνεια για να αφαιρέσει τις ακαθαρσίες και να τον καταστήσει ομαλότερο.